Annons

Annons


Cancer tar inte semester

Fuck Cancer-armbandet finns nu som svart- och silverfärgat.

Ibland kommer det mejl som berör alldeles extra mycket. Som pressmeddelandet från Ung Cancer till exempel. Rubriken är ”Cancer tar inte semester” och texten handlar om hur sommaren kan te sig för den som inte är frisk – och hur den här tiden på året i stället innebär en rad andra saker:

Annons

Påminnelsen om att det inte går att ta sommarlov mitt i ett livsviktigt behandlingsschema. Att besked och undersökningar inte går att skynda på när vårdpersonalen ska få gå på välbehövlig semester. Att sorg och saknad inte försvinner av ljumma vindar, kalla bad och ljusa nätter. För många av våra medlemmar är behovet av att få träffa, umgås och prata med andra som vet och förstår precis lika stort under sommaren som under resten av året. För cancer tar aldrig semester. Inte för en dag.”

Jag har skrivit om Ung Cancer och deras viktiga arbete förut. Den ideella organisationen finns till för att ge stöd åt unga vuxna som lever med eller nära cancer. Det kan handla om att ge ekonomiskt stöd till den som på grund av sjukdom har svårt att få pengarna att räcka till. Eller att skapa möjligheter för människor att mötas, så att ingen ska behöva känna sig ensam i en svår tid.

Titta in i Ung Cancers butik på hemsidan. Här finns olika armband att välja mellan. Foto: Tove Mattsson.

Ett sätt att själv hjälpa till är att köpa organisationens Fuck Cancer-armband. Nytt i butiken är till exempel ett svart- och silverfärgat armband. Smycket kostar bara 100 kronor och intäkterna går oavkortat till verksamheten. En utmärkt present, antingen till dig själv eller till någon annan. Att göra skillnad kan knappast bli enklare än så.

PS! Jag måste passa på att visa en sida ur organisationens verksamhetsberättelse där min blogg är citerad. Jag är glad att jag har kunnat hjälpa till på mitt sätt.

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar