Annons

Annons


Stilproffsets 8 bästa råd: Så håller dina kläder längre

Camilla Thulin vet hur man får kläder att vara länge.

Camilla Thulin vet hur man tar hand om sina favoritplagg på bästa sätt.

Att vara klimatsmart när det gäller mode handlar både om återbruk och om omsorg. Vårdar vi våra kläder rätt, så varar de längre helt enkelt. En som har gjort det till sin livsstil är designern, författaren och kostymören Camilla Thulin. Hon handlar alla sina kläder secondhand: ”Jag köper allt begagnat, det är skönt med ingångna kläder”, som hon själv har sagt i en intervju. Camilla har skrivit flera böcker i ämnet, Stil med Thulin till exempel, och här är några av hennes bästa klädvårdstips (aningen förkortade):

Annons

* Häng ut och vädra kläderna efter användning.
* Tvätta bara när det verkligen behövs och lär dig läsa tvättråd.
* Undvik torktumlare eftersom den förstör fibrerna. Häng hellre plaggen på tork.
* Vädra ullplagg så renar de sig själva.
* Ta bort fläckar med babyservetter eller tandborste.
* Lägg upp och lägg ner. Köp plagg som går nedanför knät så är det lätt att variera längden.
* Förvara plagg som inte används varje dag i tättslutande förvaringslådor. Det är praktiskt och håller dessutom skadedjuren borta.
* Putsa skorna med tidningspapper så blir de riktigt blanka.

En titt i Camillas smyckesskrin. Foto: Niklas Palmklint.

Smycken sätter guldkant på vilken outfit som helst och Camilla Thulin har en hel uppsättning underbart glitter att välja mellan. Foto: Niklas Palmklint.

För min del är det dag tre i Four Fit Challenge och dags för jeans och skjorta igen. I och med utmaningen har jag fått en lite ny syn på mina accessoarer. Nu har jag bara dem till hjälp för att variera klädseln … och det är rätt kul!

Jeans från Diesel, skärp LIebeskind, skjorta The Shirt Factory. Scarfen är från Hermès och den har jag turligt nog "hittat" i min mammas gömmor.

Jeans från Diesel, skärp Liebeskind och skjorta The Shirt Factory. Scarfen är från Hermès och den har jag turligt nog ”hittat” i min mammas gömmor.

Vill du också testa? Välj ut fyra plagg som ska räcka i en vecka. Underkläder, träningskläder, ytterplagg och arbetsuniform räknas inte. Kombinera fritt med olika skor och accessoarer. Börja vilken dag som helst fram till den 30 oktober. Läs mer på www.fourfitchallenge.se.

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar