Annons

Annons


Stilproffsens tio mest älskade accessoarer

Solglasögon, ett rejält armband och fransväska. Några av de många accessoarer som du hittar i senaste numret av Femina (finns i butik nu). Foto: Heléne Linsjö.

Med värmen och ljuset kommer lusten att uppdatera vår- och sommargarderoben. Själv är jag rätt sparsmakad när det gäller nyinköp numera – men satsar gärna på accessoarer. I boken Säker stil – guiden till den perfekta garderoben (Bonnier Fakta) väljer Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret ut sina mest oumbärliga modedetaljer. Så här ser deras tio i topp-lista ut:

Annons

1. Chanel 2.55. Väskornas väska, alltid rätt, aldrig fel.
2. Svarta pumps. Om du bara ska ha ett par högklackade skor i garderoben, då gäller svarta pumps.
3. Wayfarer solglasögon. Solglasögon är ett mode, ett par klassiska Ray-Ban Wayfarer är stil.
4. Stråhatten. För att det alltid är rätt att känna sig lite som Kate Moss.
5. Ballerinaskor. Det ultimata exemplet på att mode kan vara både snyggt och bekvämt.

Ett av mina mest använda smycken är ringen Moonlight Grapes från Georg Jensen.

6. Signatursmycke. Ett guldhjärta du har ärvt, ett armband du håller kärt, små gnistrande örhängen – ett smycke som är du, helt enkelt.
7. Weekendväskan. Livslång resekamrat. Med en bra sådan behöver du aldrig skaffa en ny.

Läs också! 7 tips för en smartare packning

Den klassiska Chanel-väskan är en ordentlig investering. Smartast är att hålla koll på auktioner och sajter som säljer begagnade lyxvaror. Väskan på bilden klubbades hos Stockholms Auktionsverk.

8. Sjalen. Kashmir om Ebba får bestämma. Siden, menar Emilia bestämt.
9. Pärlhalsbandet. Det må bli liggande i byrålådan i långa perioder, men rätt som det är så är pärlorna tillbaka i modebilden!
10. En nyckelring i läder. Gärna i en färg som gör dig glad och som syns så att du hittar den snabbt i handväskan. Dessutom, utan att du kanske har tänkt på det, är nyckelringen antagligen den accessoar som du använder flest gånger per dag.

Själv skulle jag vilja addera två accessoarer till listan. Dels ett snyggt och klassiskt bälte, dels en vacker brosch. Läs mer om det här och här!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar