Annons

Annons


Plats för allt

Det sägs att tio procent av minnet sitter i hjärnan – och resten finns på vinden.
Nu har vi visserligen ingen vind, men jag känner mig träffad ändå. Vi har precis hur många sparade saker som helst … och det är jag som ligger bakom de flesta. Suck!
I det nya numret av Femina, som kommer ut i butik om några dagar, skriver jag om dilemmat med för många pryttlar (nej, rensa ut är inte ett alternativ just nu).

Annons

Här är några förvaringsidéer från mitt eget hem:

Två antika hattaskar blir både nattduksbord och förvaring.

Nattduksbord med plats för stort och smått. Foto: Marcus Lawett.

Två antika hattaskar tjänar både som nattduksbord och förvaring. De rymmer en mängd kläder och prylar som inte behövs varje dag. Doktorsskåpet, till höger, ropades hem på Helsingborgs Auktionsverk för några år sedan och det huserar accessoarer av alla slag. Eller krimskrams, som min mormor hade sagt. Allt från aftonväskor till lösa kragar har sitt hem här.

Ett säkert skåp för ömtåliga favoriter.

Ett säkert skåp för ömtåliga favoriter. Foto: Marcus Lawett.

En kär samling som snart kräver ett ännu större skåp.

Kär samling på ständig tillväxt. Foto: Marcus Lawett.

Keramiken behöver ett stort och gediget skåp. Efter ett reportage om min Upsala Ekeby-samling i tidningskollegan Antik & Auktion fick jag ett mejl från en läsare. Hon tipsade om att inte ha klenoderna på glashyllor utan hellre ställa dem på säkra och stadiga trähyllor. Sagt och gjort. Just det här skåpet hittade vi hos Slottstallet, en mycket bra antikaffär inte långt ifrån där vi bor.

Ett ordentligt garderobssystem som både skapar ordning och ger en bra överblick.

Ett ordentligt garderobssystem som skapar ordning och ger en bra överblick. Foto: Marcus Lawett.

Sist men inte minst, en av de stora fördelarna med huset som vi flyttade in i för drygt ett år sedan är definitivt den stora garderoben. Med arkitekten Annelie Wenners hjälp ritade vi helt enkelt om ett tidigare sovrum till en gå in-garderob. Ett av våra bästa beslut någonsin. Om du vill se mer av vårt hem, håll utkik efter februariutgåvan av vårt systermagasin ELLE Decoration!


15 kommentarer

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar