Annons

Annons


Möblerna som sätter stilen hemma

Förra veckans utmaning The Four Fit Challenge handlade om återbruk av kläder. Det vill säga att vi behöver bli mer klimatsmarta genom att tänka igenom våra inköp noggrant och gärna handla begagnat och secondhand. Detsamma gäller självklart inredning. I senaste krönikan (i nr 10) lovar jag att visa mina bästa auktionsfynd hemma. Här kommer favoriterna och alla bilderna är tagna av fotografen Marcus Lawett:

Annons

auktion-1

1) Den lilla byrån till höger var i väldigt dåligt skick och gick för en struntsumma hos Helsingborgs Auktionsverk. Med lite svart färg blev den som ny igen.

Foto: Marcus Lawett.

2) Doktorsskåpen dyker upp på auktionerna emellanåt och är oftast ruskigt populära. Vårt skåp var absolut inte ett kap men väl värt pengarna eftersom vi har stor glädje och nytta av det. Här förvarar jag allt från väskor och smycken till sjalar och souvenirer. Till just sovrummet letar jag annars fortfarande efter drömmöbeln.

auktion-3

3) Sidobordet som står intill matbordet rymmer glas, tallrikar, kaffeserviser med mera. Praktiskt att ha alla prylar nära till hands – och rätt trevligt med en yta att kunna ställa keramik på (mina Upsala-Ekeby-vaser måste få byta plats med varandra lite då och då).

auktion-4

4) Det runda bordet står mitt i hallen och är även det ett fynd från Helsingborgs Auktionsverk. Numera ommålat med svart färg eftersom det var både repigt och fläckigt.

Vardagsrum-webben-700x933

5) Det blev inte helt oväntat en rejäl budgivning i kampen om golvlampan till vänster. Ateljé Lyktans olika modeller är eftertraktade och går sällan att fynda numera. Samtidigt är Bumlingen en klassiker – och kanske värd att betala lite extra för?

PS! I Femina nr 10 börjar vi med en ny serie om just antikviteter och vintage. Först ut är en artikel om silver, både smycken och inredningsdetaljer. Missa inte den!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar