Annons

Annons


Hon är 95 år och gör succé som modell

Ernestine Stollberg har snabbt blivit ett Instagram-fenomen. Foto: @park_wien.

Det hela började med att Erni kom förbi klädaffären då och då. När de två ägarna av butiken Park i österrikiska Wien dessutom köpte en hundvalp dök 95-åringen upp ännu oftare. De blev goda vänner och en dag testade Markus Strasser, stylist och delägare, att fotografera Erni i några av plaggen i modebutiken. Och ja, ni ser själva – Ernestine Stollberg är en naturbegåvning framför kameran.

Annons

Fotona och framförallt modellen har gjort supersuccé och idag är Erni ett Instagram-fenomen. Hon har blivit omskriven på Vogue.com och är uppmärksammad på sajter världen över. Numera kommer hon till Park-butiken varje dag mellan 11.00 och 18.00 för att mingla med kunder – och leka med hunden. När det blir en stund över tar Markus bilderna med sin iPhone.
Mer om Feminas modeller här!

– Om jag klär henne i något väldigt elegant, så hittar hon genast en elegant pose, säger Markus i intervjun med Vogue. Och bär hon något coolare ändras hennes attityd genast för att passa just den looken. Jag behöver nästan inte säga någonting.

Glädjande nog är Erni inte ensam om att vara äldre och ha framgångar i modevärlden. Åldersgränserna har suddats ut under senare år och de stora modehusen har anlitat allt fler modeller med livserfarenhet. Läs mer om det här och här!

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar