Annons

Annons


Fynda lyxmode på nätet

MNO_0026

Gucci, Chanel, Prada, Valentino. Det vara bara några av alla de lyxmärken som syntes på catwalken under modeveckan i Stockholm. Och det handlar inte om vilken visning som helst, utan ett unikt initiativ av Stockholms Auktionsverk.

Annons

MNO_0165-1

MNO_0145-1

Det var första gången som auktionshuset presenterade ett urval av vintageplagg i form av en modevisning. Kreationerna, som kommer från de stora internationella modehusen, går under klubban online den 27 september. Sammanlagt är det 600 plagg och accessoarer som då får nya ägare.

Läs mer! Rensa garderoben och tjäna en slant.

MNO_0233-2

Auktionen Fashion startades 2009 och har växt oavbrutet i takt med att allt fler upptäcker finessen med att köpa begagnade designervaror: ”Kunder med stort modeintresse blir ofta helt fascinerade över hur mycket de kan få för sina pengar”, säger Beata af Donner, som är intendent för auktionen.

Läs mer! 3 vintagepärlor i Köpenhamn.

MNO_0216-1

MNO_0040

Kanske har du själv en förmögenhet i gömmorna hemma? Populärt just nu är Pucci från 1960- och 1970-talet, Louis Vuittons koffertar från 1920-talet och framåt, scarfar från Hermès och Chaneldräkter.
Som modeskaparen Vivenne Westwood har sagt: ”Köp färre plagg, välj dem med omsorg och ta hand om dem väl”. En klok tanke i tiden, precis som Auktionsverkets visning under Fashion Week Stockholm.

 

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar