Annons

Annons


Chefredaktören väljer: Galans 10 snyggaste outfits

ELLE-galan är som ett litet lyckopiller. Mitt i vintern lyser tillställningen upp mörkret och vardagen med en stor dos glitter och glamour. I år firade evenemanget dessutom tjugo år och de flesta av gästerna tog tillfället i akt att klä upp sig ordentligt. Här har jag valt mina favoriter (och samtliga bilder är tagna av Frank Nordenberg):

Annons

ELLE-galan-2017-roda-mattan-113

Svart dominerade galan (som alltid när modevärlden ska klä upp sig). Ett rött utropstecken i minglet var TV4:s programledare Tilde de Paula som bar en klänning i rena och enkla linjer från Ida Lanto.

vitt-ELLE-galan-2017-roda-mattan-192

Landets elegantaste advokat? Elisabeth Massi Fritz vet hur man gör entré på röda mattan. När hon var med i Femina senast satte vi rubriken En tuff brud i lyxförpackning. Mitt i prick skulle jag vilja säga, för här talar vi om exklusiva val från topp till tå: Klänning Oscar de la Renta och skor, väska samt smycken signerade Chanel.

gul-ELLE-galan-2017-roda-mattan-154

Varken klänningsmodellen eller kulören är särskilt lättburna men skådespelerskan Cecilia Forss klär i båda. Cecilia lyckades dessutom pricka in kvällens färgteman, gult och silver.

ELLE-galan-2017-roda-mattan-57

Vad är snyggare än en välskuren kostym? Inte mycket. Här en variant från Tiger of Sweden, buren av Mi Lindberg. Hennes sällskap är min kollega Daniel Lindström, modechef på magasinet Café.

ELLE-galan-2017-roda-mattan-122

”Jag är alltid på jakt efter en snygg knytblus”, har Sara Danius, ständig sekreterare i Svenska Akademien, sagt i en intervju. Och ja, tillsammans med en snäv pennkjol blir den exklusiva knytblusen en alldeles utmärkt festklädsel. Bredvid sig har hon Pär Engsheden, som bland annat designat kronprinsessan Victorias brudklänning.

Spets-ELLE-galan-2017-roda-mattan-194

Camilla Läckberg träffar ni i en stor intervju i nästa nummer av Femina. Då fotograferad i helt andra kläder och i en något mindre glamourös miljö. Den ljuvliga spetskreationen från Ida Lanto sitter som en smäck (och ett extra plus i kanten för att Ida skänkte klänningen till Musikhjälpen och Camilla ropade hem den).

ELLE-galan-2017-roda-mattan-198

Under sin karriär har hon bland annat jobbat för Yves Saint Laurent och synts på flertalet Vogue-omslag. Modellen, skådespelerskan och konstnären Ingmari Lamy stod ut från mängden i ett vitt skinnset från Stand.

ELLE-galan-2017-roda-mattan-134

Svanar och näckrosor hör inte till vanligheterna på röda mattan – men visst är det ett vackert mönster? Artisten AniKids dress är en del av designern Jennifer Bloms vår- och sommarkollektion.

ELLE-galan-2017-roda-mattan-149

Vad ska Malin Andrén (till vänster) bära om inte något från By Malina, märket som hon själv står bakom. En riktig drömklänning med djup urringning och fin vidd i kjolen. Till höger, resebloggaren Lovisa de Geer.

ELLE-galan-2017-roda-mattan-142

Här har vi vinnaren enligt mig. Aftonklänningen, som Idols jurymedlem Nikki Amini valt, för tankarna till Grace Kelly och Hollywoods glansdagar. Glittrig lyxdesign när den är som bäst och Ida Sjöstedt är en mästare på den här typen av kreationer.

PS! Jag själv hamnar givetvis inte på listan, men för er som är nyfikna så var mitt tema återbruk. Klänningen från By Malene Birger har hängt i garderoben i några år, men dammades av inför kvällen. Och Chanelväskan, som skymtar fram bakom axeln, ropade jag nyligen in på auktion. Min kavaljer, Svante Öquist som är chefredaktör för ELLE Deco, bär en kavaj från Marni.

ELLE-galan-2017-roda-mattan-6


Kommentera

 


Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar