Annons

Annons


Chefredaktören väljer 9 vårfavoriter

Fashion Week Stockholm är precis över och vi har fått se en glimt av nästa säsongs mode. Precis som i Köpenhamn var vår- och sommarvisningarna fyllda av kontraster, allt från mönstrade strandklänningar till klassiska kostymer. Här är nyheterna som hamnar högt på min topplista:

Annons

En stor sjal eller en generös poncho har blivit en självklarhet i mångas garderober. Snyggt och bekvämt, oavsett säsong. På bilden vårsjalar i klassiska nyanser från Busnel. Om du letar efter en varm poncho att bära redan nu i höst, titta in i Femina-butiken.

Okej, slitsarna är kanske liiite för höga för att man ska kunna kalla klänningen lättburen. Men i övrigt är det väl ändå en sommarklänning att älska? Just svepande och gärna draperade klänningar i material som satäng och silkeschiffong är något av Jennifers Bloms specialitet.

Att nästa vår och sommar blommar ut ordentligt är det ingen som helst tvekan om, det kunde vi se redan under visningarna i Köpenhamn. Hela rabatten finns med, både smått och stort och från diskret till djärvt. Själv faller jag för både mönstret och färgerna i kreationen signerad Valerie Aflalo.

Äntligen aftonklänningar med ärm! Under modeveckan visades många hellånga varianter på podierna. Det enkla är oftast det vackraste och visst är drömblåsan från By Malina ett utmärkt exempel på det? I vår- och sommarkollektionen 2018 har designern Malin Andrén hämtat inspiration från Italien.

En vårkappa att längta efter. Elegant och bärbart sammanfattar kollektionen som designern Elin Alemdar presenterade i Bolinderska Rummet på Grand Hôtel. Eller som det står att läsa på hemsidan: ”Skandinavisk minimalism, exklusiva materialval och den perfekta passformen är kärnan i Styleins värld”.

Den dressade ”pyjamasen” i blankt material och med lös passform kommer stort nästa säsong. Vardag eller fest, allt beror på accessoarer och tillfälle. Totême, som grundades 2014 av Elin Kling och Karl Lindman, har snabbt blivit mångas favorit med sin rena och minimalistiska design.

Kostymen blir lätt en stöttepelare i garderoben. Den fungerar i de flesta sammanhang och är en investering som står sig i många år. Om du är på jakt efter en kostym just nu är modereportagen i Femina nummer 9 (finns i butik nu) ett hett tips.

Vadlånga byxor, eller culottes, såg vi mycket av redan i somras och den kortare byxan hänger med även nästa säsong. Dagmar, som drivs av systrarna Kristina, Karin och Sofia, är känt för sina vackra och okonventionella stickade plagg. Som tröjan med rader av fransar på bilden ovan.

Lager på lager, volym och snillrika draperingar. Diana Orving har en alldeles egen plats på den svenska modescenen och experimenterar med olika uttryck. Hon tecknar en säsong i vitt, svart och rött – och notera den asymmeteriska skärningen. Den får vi se mer av till våren och sommaren.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar