Annons

Annons


Chefredaktören väljer 6 trender att se fram emot

Modeveckan i Köpenhamn har precis avslutats och de nya vår- och sommarkollektionerna visats upp för journalister, inköpare med flera. Feminas modeteam Sarah och Monika var, som alltid, på plats för att välja ut det som kommer att synas i tidningen och här på hemsidan framöver. Jag var också med på ett hörn och även om våren känns rätt avlägsen har jag några spaningar från catwalken redan nu …

Annons

Baum und Pferdgarten.

Blommigt. Våren och sommaren 2018 står i full blom. Jag gissar att många av er redan har hittat en eller annan blommig favorit den här säsongen. Grattis i så fall, för blommorna är precis lika aktuella om några månader. Små, stora, diskreta eller färgstarka – allt fungerar eftersom moderabatten är härligt spretig och vildvuxen.

By Malene Birger.

Kostymen. Med en vit kostym är våren och sommaren räddad. Elegant till fest, smart att bära på jobbet. Den fungerar med andra ord i nästan alla sammanhang, det beror bara på vad du kombinerar den med.

Stine Goya. Foto: Helle Moos.

Kaftan. De senaste säsongerna har kaftanen blivit ett basplagg i mångas garderober. Det är egentligen inte så konstigt. Den är lätt att bära, oavsett figur, och lätt att variera. Också ett bra plagg att satsa på om man reser mycket.

Bitte Kai Rand.

Svart och vitt. Det enkla är oftast det vackraste. Även om modebilden våren och sommaren 2018 verkligen exploderar av olika färger och mönster är grafiskt svart och vitt minst lika effektfull.

Baum und Pferdgarten.

Volanger. Hmm, det är nog med viss tvekan som en del av oss släpper in volangen i garderoben. Men det går ju faktiskt att begränsa omfattningen. Det behöver inte handla om en hel volangklänning utan den räcker gott som en detalj på blusen eller kjolen.

By Malene Birger.

Blanda och mixa! Glöm alla pekpinnar och stilregler. Numera går alla färger och mönster att blanda med varandra och ju mer desto bättre. Oväntade mönsterkrockar kan till och med passa en klassisk klädsel som den ovan.

Om du vill se höstens mode, får du en del tips här. Inom de närmaste dagarna kommer dessutom Femina nr 9 ut till våra prenumeranter och därefter till butikerna. Det är säsongens stora modenummer, fyllt av inspiration, bra idéer och smarta köp!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar