Annons

Annons


7 tips för en smartare packning

När du vill resa med stil. Vintageväskan auktionerades ut hos Stockholms Auktionsverk

När du vill resa med stil. Vintageväskan klubbades hos Stockholms Auktionsverk för 3 600 kronor.

Om du är bra på att fantisera är du sannolikt helt urusel på att packa smart. Det är i alla fall min teori och bygger bara på egna erfarenheter. Har man lätt för att måla upp olika scenarier vill man helt enkelt förbereda sig för alla sorts oförutsedda händelser: ”Tänk om jag skulle råka spilla på byxorna … bäst att packa ner ett par till”. Det kan bli regn (trots att väderleksrapporten visar motsatsen). Säkrast att ladda upp med paraply, regncape, oömma skor. Så fortsätter det tills resväskan håller på att spricka och hotet om extrakostnader för bagageövervikt är bister verklighet. Men det finns sätt att undvika svällande och opraktisk packning. Som att ta råd av stilgurun Camilla Thulin till exempel.

Annons
Designern och författaren Camilla Thulin.

Designern och författaren Camilla Thulin. Foto: Niklas Palmklint.

I boken Gör om mig – Finn din stil med Camilla Thulin (Bonnier Fakta) hittade jag följande tips från en revisor med många resdagar under året:

Ha en standardpacklista i datorn som kan tas fram och checkas av inför varje resa. Då är det lättare att komma ihåg allt och det krävs inte så mycket energi varje gång du ska ut och resa.

Bra packning börjar redan när man handlar kläderna. Se upp så att de inte skrynklar för mycket och se till att de passar att kombinera med många andra plagg.

Lägg kläderna i packpåsar, det sliter mindre på plaggen och gör det lättare att hålla ordning på olika typer av kläder. Bra påsar finns att köpa i sportaffärer (de används annars vid packning av ryggsäckar).

Ta en skön liten jacka med dig när du reser. Den passar till mycket och minskar den totala packningen.

Packa alltid ner ett ombyte i handbagaget som fungerar dagtid till vardags, men som också kan göras kvällsfint om det incheckade bagaget skulle anlända senare än du.

Ha en sjal i tunn kashmir att sno om dig eller att använda utanpå kappan om det blir kallare än du tänkt.

Låt alltid en necessär vara packad och klar, då behöver du inte plocka av det som används i vardagen. Det sparar mycket tid om man reser ofta. Glöm inte syetui, skoskavsplåster och värktabletter.

Trevlig resa!

Läs också! Stilproffsets 8 bästa råd: Så håller dina kläder längre.

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar