Annons

Annons


3 vintagepärlor i Köpenhamn

IMG_9901

Om du har vägarna förbi Köpenhamn i sommar – och gillar vintage – har jag några stilsäkra tips. Tre affärer som jag själv alltid tittar in hos när jag är i den danska huvudstaden.

Magnolias Luksus 2ndhand
Butiken ligger precis intill stora varuhuset Illum, så det är inga svårigheter att hitta dit. I den anspråkslösa lokalen, en trappa ner, hittar du väskor, skor och kläder. Det handlar om exklusiva varumärken, allt från Chanel och Balenciaga till Louis Vuitton och Malene Birger. Ett bra val om du är på jakt efter lyx till en något billigare peng jämfört med att köpa nytt.
Køpermagergade 5

Annons

magnolia-2ndhand

Køpenhavn K
I ett rätt undanskymt läge, på en bakgård några kvarter bort från Strøget, ligger Køpenhavn K. Butiken är spatiös och har ett sortiment som sträcker sig från slitna jeans och bowlingväskor till 1980-talsblåsor i guldlamé. Stor chans att lyckas om man letar efter något udda och roligt i klädväg.
Studiestraede 32

KK1

KK2

Time’s Up Vintage
Noggrant utvalda plagg hänger på galgarna i den lilla butiken på Krystalgade. Inredningen är sober och plaggen från blandade årtionden är i gott skick. Vad sägs om en skräddad blus från 1940-talet, en mintgrön 1960-talsstass eller kanske ett set med linne och byxa från 1990-talets Cerruti? Särskilt accessoarerna från de välkända internationella modehusen är värda att ögna igenom.
Krystalgade 4

time

För fler tips, läs Topp 5 Köpenhamn och Atelier September – ett smultronställe. Trevlig resa!

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Annons


Annons


SENASTE NYTT FRÅN FEMINALaddar